Srijeda, 01. travnja, 2015
Veličina teksta

Maja Zebić: Nadam se da ću u Koprivnici završiti rukometnu karijeru

Maja Zebić odlazi u ŠpanjolskuRazgovor s Majom Zebić, Podravkinim i reprezentativnim desnim krilom, započeli smo upitom i asocijacijom na film Billyja Wildera Sedam godina vjernosti. Zavodljiva plavuša nakon sedam godina braka očara inače vjernog muža. Plavuša u našoj priči nije Marilyn Monroe, kao u filmu, već je - španjolski Itxako.

Maja Zebić, nakon sedam godina provedenih u Koprivnici, raskida s vjernošću Podravini i odlazi u Baskiju u Estellu Navarro Lizarru blizu Pamplone, čijim ulicama turisti i avanturisti trče s bikovima.

Izgled Zebić prigodom potpisa ugovora 2004. godineNo, tu sve asocijacije prestaju, iako rastanak s Majom Zebić nije lagan, ona je puno dala Podravki. Došla je 2004. godine. Sedam godina vjernosti.

Rođena je u Dalmaciji 31. svibnja 1982. godine, u Dicmu, gdje je i odrastala i završila osnovnu školu (napomena: skoro svake godine rođendan slavi u reprezentaciji, tako se poklopi). Tri su sestre Zebić, sve tri visoke. Mlađi brat igra nogomet, golman u sinjskom Junaku.

- Ima 20 godina i bar ga zasad hvale. Trebao bi biti dobar, bar tako govore.

Rođak joj je i trener nogometaša Zadra Dalibor Zebić.

- Ostali smo u sportu Dalibor, brat i ja. Sestre su mi igrale rukomet. Onda je tata počeo voditi i mene u Sinj na treninge. Treneri su mi bili Ljilja Borozan, Antun Pavlović. Po mene je došao trener Vatromir Srhoj iz Splita, sviđala sam mu se kao mlada rukometašica i pozvao me u Split Kaltenberg. U srednju školu sam krenula u Splitu. Split Kaltenberg bio je tada jak. Bilo je i Ruskinja, vratile su se iz inozemstva Čoko i Bućan. To su mi baš bile lipe godine.

Zebić kontra legendarne danske golmanice RantaleU svojm zabavnom profilu Maja Zebić napisala da joj je jedna od najdržaih pobjeda bila nad Podravkom. I nad Viborgom.

- Aha! Dva puta smo pobijedile i to mi je bilo baš onako: vau! Podravku pobijedile: to nam je bio šok svima. I nad Viborgom s Podravkom. To mi je bilo isto ono - za pamćenje.

U Splitu je, kao i kasnije u Podravki, igrala sedam godina.

- Ha, ha! Svakih sedam godina idem dalje!

 

SJEĆANJE NA TRENERE: SRHOJ, BRALIĆ ŠOJAT... 

Treneri su joj bili Srhoj, Slavko Bralić, Jure Jureškin, ali Slavko Bralić ostavio je na nju najjači dojam.

Oči u oči s Mađaricom- I dan danas se čujem s njim i baš obožavam tog čovika. Bija je super, baš je bija super. Kad se u Split sve to počelo rastavljati otišla sam u Zagreb. Htjela sam probat', ići dalje. ''Otvorila'' se tada Lokomotiva, bile su, čini mi se, prvakinje Hrvatske, tada je Podravka izgubila prvenstvo. Nekako me sve to povuklo, u nepunih pola godine koliko sam bila u Zagrebu, odigrala sam nekoliko dobrih partija, a onda je došla Podravka. U Lokomotivi me trenirao Velimir Kljajić. U kratko vrijeme ostavio mi je super dojam. Podravka je mene prije zvala dva puta, no tata nije dao, bila sam mlađa ''ajde di ćeš još''.

U Podravki je (naš izraz) naletjela na trenera Šojata.

 Maja u akciji- A on mi je isto bija super. Kad se sjetim: bilo je svega i svačega. Pa te tjedan dana obožava, pa ti tjedan dana svašta govori. Onda ti samo tako namigne. Lipo! Baš je bija poseban. Baš ga se rado sjetim, a kad ga sretnem baš mu se, onako, s guštom javim. Dobar je čovik, dobar.

Na naše inzistiranje da ipak izdvoji trenera koji ju je učvrstio u rukometu izdvojila je Srhoja.

- U biti on me je otkrio, mislim, on me je povukao u taj sport. Moram mu biti zahvalna. Stavio me s 15 mojih malih godina u prvu ekipu: igrala sam lijevo krilo 1. ligu s 15 godina! Davao mi je slobodu u igri, moram biti zahvalna. Na drugačiji način nešto posebno u meni je ostavio Bralić. Znao je što svatko misli, što osjeća, što mu reći, kako igrati, baš je bija odličan. On je ostavio najveću dojam na mene i što se tiče rukometa i što se tiče ljudskosti.

U reprezentativne kategorije ušla je također rano. Bila je u mlađoj kadetskoj i u kadetskoj, juniorskoj, sve je prošla. Primijetili smo da je u afirmaciji mladih Dalmatinki puno pridonijela Ljiljana Borozan.Majin visoki skok

- Je, je, ona nas je puno gurala i pridonijela sa strane. Borila se za nas.

Prvi puta bila je pozvana u reprezentaciji kada se u Hrvatskoj 2003. godine igralo EP u Splitu i kad je Hrvatska ispala u prvom krugu. Odradila je dio priprema.

 

U KOPRIVNICI MI JE BILO LIPO, LIP JE GRAD, LIPO SAM SE SNAŠLA 

U Koprivnici je trenirala pod vodstvom trenera Josipa Šojata, Zdravka Zovka, pomoćnik im je bio Mato Matijević, i zadnje kod Nevena Hrupeca.

- U Koprivnici mi je stvarno bilo - lipo! Bilo je i lipih, bilo je i ružnih trenutaka, ali na kraju pamtiš one lipe, moram priznati kad netko kaže, kako si izdržala sedam godina, ja kažem da mi je tu bilo lipo, lip je grad, lipo sam se snašla.

Nisu sve godine iste, svaka je drugačija.

- I dečko mi je otud, i uvik ću se tu i vraćati i onako baš s guštom. Moram priznati da sam nekako tu Koprivnicu zavolila.

Nije jedina.

- Očito nešto ima u njoj.

Lijepo je za čut'. Nezaobilazno pitanje: namjeravaš li se vratiti?

Nakon loma nosa u hotelu u Larviku sa suigračicama- Za sada se kanim, ha, ha. Nikad se ne zna što će biti, ali, normalno...

Normalno, dečko je tu.

Pamti neke trenutke kao izuzetne.

- Svake godine smo stvarali klapu. U klubu je vladalo zajedništvo među curama. To mi je nekako... Ima nas dosta, a sa svakom mogu sist', popit kavu, popričat, na primjer to mi je super. Nije da smo napravile nekakve grupice, da ja na primjer sjedim ovdje, a one tamo i da se uopće ne javim, da pitam što ima u ekipi. A to se stvarno kroz svih ovih sedam godina nije događalo.

I svake godine medalja oko vrata.

- A to je istina, napunila sam se medalja!

 

EUROPSKI DOMETI U PODRAVKI: 69 UTAKMICA I 178 GOLOVA 

Najveći domet u Europi bio joj je ulazak u drugi krug Lige prvakinja u sezoni 2008/2009. No, Maja je igrala i finale Kupa kupova s Larvikom 2005. godine, i finale EHF kupa s FTC-om u sezoni 2005/2006. Zabilježit ćemo i još jedno polufinale Kupa pobjednika kupova s Larvikom 2007/2008. kad je stradao Majin nos. U Kupu EHF-a Zebić je odigrala devet utakmica i dala 22 gola, u Kupu pobjednika kupova 16 utakmica s 25 golova, a u Ligi prvakinja odigrala je 44 utakmice i dala 131 gol, ili ukupno za Podravku Vegetu u Europi 69 službenih utakmica sa 178 postignutih golova.

Maja sada ide u Europu, ali veli da se bude vratila.

- Budem, budem - kaže kroz smijeh.

Ljubav je jaka.

Sestre Zebić i Majina nećakinja- Jaka je ljubav. Željko (Sokač) ići će sa mnom, malo dok se ne snađem. Pošto radi u tate, može doći kad bude slobodno.

 

OSIM RUKOMETA POSTOJI I DRUGO ŠTO ĆE MI OPLEMENITI ŽIVOT

S finalistim ovogodišnje Lige prvakinja Itxako Zeba je potpisala na godinu.

- Nisam htjela više. Da vidim kako i što, pošto prvi puta idem vanka, da vidim kako ću se snać'. Mada mi svi govore da je ta Španjolska stvarno posebna za živit'. Imam prijateljice koje tamo igraju i govore da neću požalit'. Stvarno sam nekako sritna radi toga. Sve mi je to izazov. I jezik i klub.

Engleski zna, učila je nekad i talijanski, ali ne puno. Stanovat će u Estelli Navarri ili Lizarri, oba su naziva ravnopravna, malom mjestu s nešto više od 14.000 stanovnika.

S lijevog krila otišla je Ruskinja Emilija Turej i Maja će doći na njeno mjesto. Trener je Martin Ambros, bivši rukometaš, također lijevo krilo.

- Ako bih se snašla i ako bi bilo dobro, onda bih voljela ostati još jednu godinu, kad sam već otišla. Da naučim jezik i vidim zemlju. A onda bih možda polako i privodila kraju to sve.

Razgovor je vođen prije utakmica sa Srbijom, i Maja je rekla da neće biti lako, ali da je Hrvatska bolja ekipa i da se mora, baš mora, proći. I tako bi! Maja je u Varaždinu igrala sjajno. Nastupu na Svjetskom prvenstvu veseli se jer se otvaraju mogućnosti za Olimpijadu.

- Olimpijada mi je velika želja.

A u Ligi prvakinja može se dogoditi da Itxako i Podravka Vegeta budu u istoj grupi.

- To bi bilo super.

Kad Maja sve obavi u inozemstvu, dečko ju čeka u Koprivnici, a je li ju čeka i klub?

- Ha, ha, ne znam, vidjet ćemo, nadam se da čeka.

Je li bi joj to bila želja?

Oproštaj s predsjednikom Bešvirom, možda privremeni- Pa bila bi mi želja, zašto ne. Ako se već tu vraćam... Možda odigrati još godinu dana i oprostiti se. Mislila sam se oprostiti baš u Podravki, da neću ići nigdje, a kad mi je ovo uletilo i ovakva ponuda, onda mi je to bio izazov. No, nadam se da ću se vratiti i tu završiti s rukometom.

Razmijenili smo e-mailove i objasnili joj da će trebati novinarima, jer sada, čim je u inozemstvu, pisat će se o njoj više nego kad je sedam godina bila doma. A dotle će još malo putovati svijetom.

- Volim putovati. No, sve sam putovala s rukometom, ali voljela bih malo putovati poslije rukometa. Kad pogledate: vidjele smo mi puno toga, ali s druge strane najviše smo vidjele dvorana i hotela.

Maja je shvatila istinu da nema ništa od putovanja i gradova ako se ne obiđu u miru pješke.

- Obitelj je sretna i drago im je što sam se odlučila otići van, i naučiti jezik. Tata mi je rekao da osim rukometa postoji i to drugo što će mi oplemeniti život.

Hasta la vista, Maja.

Razgovarao: Ivo Čičin-Mašansker

Prije Dalje Stranica:
GORAN MRĐEN // Trebam ratnice

GORAN MRĐEN // Trebam ratnice

PRENOSIMO IZ SPORTSKIH NOVOSTI OD 18. OŽUJKA 2015. Goran Mrđen, 52-godišnji trener Podravke Vegete, postao je odlukom vodstva Hrvatskog rukometnog saveza izbornik hrvatskih rukometašica. U ponedjeljak... Opširnije

19. ožujka 2015. Klikova:404

PODRAVKA I REPREZENTACIJA // Goran Mrđen novi je izbornik ženske reprezentacije

PODRAVKA I REPREZENTACIJA // Goran Mrđen novi je izbornik ženske reprezentacije

PRENOSIMO TEKST S WWW.HRS.HR U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza ovog je petka, 27. veljače, u 13 sati u prostorijama Hrvatskog rukometnog održana 17. sjednica Upravnog odbora... Opširnije

27. veljače 2015. Klikova:721

NAKON EUROPE // Epizodistice su postale fajterice

NAKON EUROPE // Epizodistice su postale fajterice

PRENOSIMO IZ SPORTSKIH NOVOSTI // Trener Goran Mrđen nakon oproštaja od Europe Podravka Vegeta bila je nadomak prolaza protiv Zvezde, detalji su odlučivali. Da je prošao,... Opširnije

12. veljače 2015. Klikova:494

MRĐEN // Što smo skromniji, to bolje

MRĐEN // Što smo skromniji, to bolje

Uoči dvije utakmice osmine finala EHF Kupa pobjednica kupova Podravke Vegete s ruskom Zvezdom iz Zvenigoroda u Koprivnici (petak, 6. veljače u 18 i nedjelja... Opširnije

04. veljače 2015. Klikova:500

OLIVIJA JAKUPEC // Za veće domete u Ligi prvakinja potrebno je i više sredstava

OLIVIJA JAKUPEC // Za veće domete u Ligi prvakinja potrebno je i više sredstava

PRENESENO IZ GLASA PODRAVINE Predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Olivija Jakupec: Iznos sponzorstva glavnog sponzora u idućoj godini biti će jednak ovogodišnjem, a s obzirom... Opširnije

22. prosinca 2014. Klikova:1064

TATARI // Izdržat ću ja to, jača sam od ovoga

TATARI // Izdržat ću ja to, jača sam od ovoga

O Mirandi Tatari još nema službenih ocjena, jer nakon njenog ozljeđivanja potrebno je istrpjeti vrijeme do operacije, a nakon toga i vrijeme rehabilitacije. No, sigurno... Opširnije

15. prosinca 2014. Klikova:806

GORAN MRĐEN // Dojam je pola-pola

GORAN MRĐEN // Dojam je pola-pola

Godina završava. Na neki način i pola sezone, iako još nisu odigrane tri utakmice prvog dijela prvenstva, pa je Zamet vodeći sa svih 20 bodova,... Opširnije

28. studenog 2014. Klikova:741

EUROPSKO PRVENSTVO // Podravkinih šest

EUROPSKO PRVENSTVO // Podravkinih šest

Iako uoči utakmice Podravke Vegete s Budućnosti reprezentativne igračice nisu razmišljale o novim putovanjima i obavezama, već samo o utakmici u Podgorici, razgovor o reprezentativnim... Opširnije

23. studenog 2014. Klikova:635

BUDUĆNOST - PODRAVKA VEGETA // Susret poznanika

BUDUĆNOST - PODRAVKA VEGETA // Susret poznanika

U zadnjem, 6. kolu, B grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta u nedjelju 23. studenoga s početkom u 19 sati igra u Sportskom centru Morača u... Opširnije

22. studenog 2014. Klikova:594

UOČI THÜRINGERA // O Thüringeru, o radu s golmanicama, njihovu rivalitetu, proračunima u Ligi prvakinja...

UOČI THÜRINGERA // O Thüringeru, o radu s golmanicama, njihovu rivalitetu, proračunima u Ligi prvakinja...

U subotu 15. studenoga u 17,30 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici igra se utakmica 5. kola B grupe Lige prvakinja između Podravke Vegete... Opširnije

11. studenog 2014. Klikova:773

RIJEČ AKTERA // Odigrana je prava utakmica Lige prvakinja

RIJEČ AKTERA // Odigrana je prava utakmica Lige prvakinja

Nakon utakmice Podravka Vegeta - Vardar novinari su razgovarali s trenerima i igračicama još na terenu, a u klupskim prostorijama održana je službena konferencija za... Opširnije

03. studenog 2014. Klikova:754

VARDAR // Spremni za skupinu poznatih suparnika

VARDAR // Spremni za skupinu poznatih suparnika

Kad se WHC Vardar SCBT kvalificirao za FINAL 4 u Budimpešti prošle sezone, bilo je to prvi put nakon 2007/08. da neka ekipa u svom... Opširnije

27. listopada 2014. Klikova:646

PREDSTAVLJANJE BUDUĆNOSTI // Cilj: revanš u Final Fouru 2015.

PREDSTAVLJANJE BUDUĆNOSTI // Cilj: revanš u Final Fouru 2015.

Idući suparnik Podravke Vegete u B grupi Lige prvakinja Budućnost je iz Podgorice, Crna Gora. Donosimo tekst s http://www.eurohandball.com/ iz pera Björn Pazena u slobodnom... Opširnije

21. listopada 2014. Klikova:667

LIGA PRVAKINJA // Podravka Vegeta spremna za svoju 21. sezonu

LIGA PRVAKINJA // Podravka Vegeta spremna za svoju 21. sezonu

Internetska stranica Europske rukometne federacije www.eurohandball.com predstavila je danas i Podravku Vegetu, koja u Ligi prvakinja sudjeluje 21 sezonu. Tekst u slobodnom prijevodu i obradi preuzet... Opširnije

17. listopada 2014. Klikova:605

PREDSTAVLJANJE SUDIONIKA LP U GRUPI B // Thüringer HC

PREDSTAVLJANJE SUDIONIKA LP U GRUPI B // Thüringer HC

Predstavljamo prvog suparnika Podravke Vegete u Ligi prvakinja HC Thüringera, četveostrukog prvaka Njemačke. Tekst u slobodnom prijevodu i obradi preuzet je od www.eurohandball.com, autora Björn Pazena. Jedan... Opširnije

11. listopada 2014. Klikova:746

RAZGOVORI O USPJEHU // Tko je letio u zrak

RAZGOVORI O USPJEHU // Tko je letio u zrak

Konferencija za novinstvo u utorak nakon dolaska iz Kragujevca bila je zapravo razgovor u ugodnoj atmosferi. Sudjelovali su direktorica Božica Palčić i trener Goran Mrđen,... Opširnije

24. rujna 2014. Klikova:831

UOČI SLUŽBENE SEZONE // Kakva je ekipa sada i kakvu možemo očekivati

UOČI SLUŽBENE SEZONE // Kakva je ekipa sada i kakvu možemo očekivati

Ocjena dosadašnjih priprema i očekivanja na memorijalnom turniru Josipa Samaržije Bepa, kvalifikacijama za Ligu prvakinja i prvenstvu, bile su teme razgovora s novinarima na na... Opširnije

28. kolovoza 2014. Klikova:1011

KRISTINA ELEZ // Pridonijet ću boljim rezultatima kluba

KRISTINA ELEZ // Pridonijet ću boljim rezultatima kluba

Iz Rostov-Dona u Podravku Vegetu stigla je Kristina Elez, koja je ovdje provela dio djetinjstva. Nju je na presici u klubu predstavila direktorica RK Podravke... Opširnije

21. lipnja 2014. Klikova:1674

MIRANDA TATARI // Ili: kako se voli svoj klub

MIRANDA TATARI // Ili: kako se voli svoj klub

Miranda Tatari, kapetanica reprezentacije Hrvatske i bivša (valjda i buduća) kapetanica Podravke Vegete, vratila se u rodni grad. To je bio razlog susreta s novinarima... Opširnije

29. svibnja 2014. Klikova:1599

IDEMO DALJE // Živković, Trifunović: Nigdje nismo tako lijepo primljene - ostajemo

IDEMO DALJE // Živković, Trifunović: Nigdje nismo tako lijepo primljene - ostajemo

Direktorica Božica Palčić zadovoljna je dosadašnjim razvojem i tempom potpisivanja ugovora i ekipiranjem za iduću sezonu.Međutim, dojmili su je se i razlozi ostanaka nekih igračica.... Opširnije

19. svibnja 2014. Klikova:1110

Razgovor s povodom: počinje zaokruživanje sezone

Razgovor s povodom: počinje zaokruživanje sezone

U petak 21. ožujka za Podravku Vegetu i Zelinu počinje natjecanje u Ligi za prvaka. Sastaju se u prvom kolu u Koprivnici s početkom u... Opširnije

19. ožujka 2014. Klikova:1713

UZDIGNUTE GLAVE // Europa napuštena pobjedom

UZDIGNUTE GLAVE // Europa napuštena pobjedom

Podravka Vegeta uzdignute glave je napustila europska natjecanja. Ponajprije zbog toga što je pristup igri bio na visokoj razini, a uočene greške su stvar tehnike,... Opširnije

10. veljače 2014. Klikova:1485

UOČI UZVRATA S ROSTOV-DONOM // Goran Mrđen traži obranu, nadahnuće i obrane golmanica

UOČI UZVRATA S ROSTOV-DONOM // Goran Mrđen traži obranu, nadahnuće i obrane golmanica

Goran Mrđen na konferenciji za novinstvo detaljno je obrazložio što se dogodilo u Rostovu i što se može dogoditi u Koprivnici. Uzvrat osmine finala EHF... Opširnije

08. veljače 2014. Klikova:1059

UOČI UTAKMICE S ROSTOVOM // Postavit ćemo se tvrdo, da ih iznenadimo, da im ne prolazi zamišljeno

UOČI UTAKMICE S ROSTOVOM // Postavit ćemo se tvrdo, da ih iznenadimo, da im ne…

Uoči nedjeljne (2. veljače) utakmice osmine finala Kupa kupova Rostov-Don - Podravka Vegeta, koja se igra s početkom u 14 sati po hrvatskom vremenu (17... Opširnije

02. veljače 2014. Klikova:1071

NOVOGODIŠNJI RAZGOVOR S GORANOM MRĐENOM // Podravka je velika europska institucija

NOVOGODIŠNJI RAZGOVOR S GORANOM MRĐENOM // Podravka je velika europska institucija

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen u novogodišnjem razgovoru za naš internetski portal iskreno je progovorio o onome što misli. Jasno je ukazao na put koji... Opširnije

02. siječnja 2014. Klikova:1288

Ekipa Podravke Vegete silno želi pružiti dobru igru s Larvikom i njegovim zvijezdama

Ekipa Podravke Vegete silno želi pružiti dobru igru s Larvikom i njegovim zvijezdama

Kad bi se igralo s to toliko pozitivne opuštenosti kao što su konferencije za novinstvo uoči utakmica ovosezonske Lige prvakinja, možda bi rezultati bili bolji,... Opširnije

07. studenog 2013. Klikova:1497

PRESICA NAKON UTAKMICE // Mrđen: Ili igramo svi, ili ne igra nitko!

PRESICA NAKON UTAKMICE // Mrđen: Ili igramo svi, ili ne igra nitko!

Presica iza utakmice Podravka Vegeta - Vardar bila je praktički ispovjedaonica trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena. Nije mu bilo lako, svjestan je da je ovo... Opširnije

04. studenog 2013. Klikova:1150

GORAN MRĐEN: Ako se bilo što može napraviti u nedjelju, treba i napraviti u nedjelju

GORAN MRĐEN: Ako se bilo što može napraviti u nedjelju, treba i napraviti u nedjelju

Na presici uoči susreta 4. kola Lige prvakinja novinari su razgovarali s trenerom Goranom Mrđenom i igrčicama Leom Vukojević, Ivom Pongrac i Andreom Čović. Goran... Opširnije

31. listopada 2013. Klikova:1297

RAZGOVOR S GORANOM MRĐENOM I KOMENTAR // U malom gradu veliko sportsko natjecanje, a možemo i bolje

RAZGOVOR S GORANOM MRĐENOM I KOMENTAR // U malom gradu veliko sportsko natjecanje, a možemo…

Nije se spavalo nakon utakmice Podravke Vegete s Vardarom, jer, prvo, teško se zaspi, a već je ponoć, a u tri sata treba ustati krenuti... Opširnije

21. listopada 2013. Klikova:1110

Goran Mrđen: Želimo u Skoplju odigrati dobru utakmicu, nema predaje!

Goran Mrđen: Želimo u Skoplju odigrati dobru utakmicu, nema predaje!

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen s nestrpljenjem čeka utakmicu s Vardarom u 3. kolu D grupe Lige prvakinja (Skoplje, sportski centar Boris Trajkovski, subota, 19.... Opširnije

19. listopada 2013. Klikova:1028

Iduće utakmice

<<  Travnja 2015  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
    2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
JAKOHotel Picok
Multipower SportsfoodDeRoyal
Grad KoprivnicaTuristička zajednica grada Koprivnice
Ford

Kupi navijački šal RK Podravka!

telefon: 048 / 240 240
email: rk.podravka@kc.t-com.hr